بیوگرافی تورج شعبانخانی آهنگساز و همسرش + عکس
تورج شعبانخانی آهنگساز قدیمی و باسابقه و عکس هایی از جوانی تا به امروز و آهنگ ها و آثار موسیقی و ترانه مشهور بهار بهار و همسر و فرزندان و نسبت با سینا شعبانخانی خواننده پاپ و سیمین غانم خواننده زن را در سایت شبناک میخوانید
بیوگرافی تورج شعبانخانی
تورج شعبانخانی آهنگساز و خواننده ایرانی در ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در محله امیریه تهران به دنیا آمده و آهنگساز، تنظیم کننده و خواننده موسیقی پاپ ایرانی است
ساز تخصصی او گیتار بوده و در سبک پاپ فعالیت میکند
سالهای شروع فعالیت
وی فعالیت حرفهای خود را در زمینه موسیقی از قبل از انقلاب شروع کرده و اولین قطعه موسیقی خود را با آهنگ متن و آهنگسازی فیلم «آدمک» و معرفی فریدون فروغی خواننده قبل از انقلاب شروع کرد.
نازی ناز کن»، «همسفر تنها نرو»، «چون آدمک زنجیر بر دست و پایم» و «پروانه من، پروانه من بی تو چه کنم مستانه من» تنها بخشی از آثاری هستند که آهنگساز موی سپید کرده موسیقی ایران زمین در گوشه ای از ذهن مردم سرزمینش حک کرده است.
او علاوه بر فریدون فروغی با مرجان، لیلا فروهر، ابی، ستار، سیمین غانم، مازیار، هوشمند عقیلی، حمیرا، نیز همکاری داشته است.
همسر تورج شعبانخانی
وی سالهاست ازدواج و دارای یک فرزند پسر می باشد
فعالیت بعد از انقلاب
شعبان خانی بعد از انقلاب در ایران ماند و پتنند دیگر هنرمندان و خواننده های قبل از انقلاب از کشور خارج نشد و فعالیتش را ادامه داد.
او در این سالها با هنرمندان داخل نظیر رضا آریایی، ناصر عبداللهی و محمدرضا عیوضی همکاری داشته و آهنگسازی کرده است.
نسبت فامیلی با سیمین غانم و سینا شعبانخانی
سیمین غانم خواننده ایرانی دختر خاله اوست. وی همچنین پسرعمویِ پدرِ سینا شعبانخانی خوانندهٔ جوان پاپ است
اولین البوم
آلبوم مبهم با آهنگسازی تورج شعبانخانی و با صدای علیرضا خسرونیا اوایل دی ماه سال ۱۳۹۲ منتشر میشود.
او اگر چه طی سالهای اخیر فعالیت چندانی در عرصه موسیقی ندارد اما ترانههای او که عمدتاً مبتنی بر قرائت عاشقانههای آرام و دلنشین طراحی شده گوش مخاطب سخت پسند موسیقی پاپ را نوازش میدهد.
ترانه «بهار بهار» از جمله قطعات خاطره ساز و پرطرفدار این خواننده در عرصه موسیقی است
آثار موسیقی فیلم
آدمک
وضعیت بیماری و کما
شعبانخانی از خوانندگان پیشکسوت موسیقی پاپ کشورمان از روز پنجشنبه بیست و سوم آبان ماه ۹۸ بر اثر عوارض بیماری ریوی در یکی از بیمارستانهای شهر همدان بستری شده است
وی در آذر ماه ۹۸ به دلیل مشکلات تنفسی به کما رفته است.
این هنرمند قرار بود روز جمعه ۲۴ آبان ماه به همت انجمن موسیقی استان همدان و همکاری یک آموزشگاه آزاد موسیقی کارگاه آموزشی «آسیبشناسی ۱۰۰ سال ترانه در ایران» را در مجتمع فرهنگی هنری ابن سینا شهر همدان برگزار کند.
طبق اطلاعاتی که از وضعیت جسمانی این هنرمند دریافت شده پزشکان بیمارستان به دلیل شرایط نامناسب جسمی، هنوز اجازه انتقال این هنرمند به تهران را برای انجام مراحل دیگر درمان ندادهاند و شعبانخانی همچنان در شهر همدان بستری و به کما رفته است.
من ایرانی هستم
من ایرانی هستم و ایران مال من است.
کجا باید میرفتم؟ شاید به لحاظ بخش تجاری حرفهام و امکاناتی که میتوانست در فضای مساعدتر برایم ایجاد شود از تصمیمام پشیمان باشم، اما عرق ملی و عشقم به ایران چه میشود؟!
من زندگیام را فنای هنرم کردهام.
من حضور در دانشگاه علم و صنعت را فدای هنرم کردم
خانواده تورج شعبانخانی
در یک خانواده ۸ نفره به دنیا آمده و مادرش دستی بر آتش شعر داشت و پدرش دستگاه های موسیقی سنتی را می شناخت
خواهر و برادرش آواز می خواندند و «تورج» نیز پای در این راه گذاشت
بچه محله امیریه تهران
من بچه امیریه تهران هستم. در سال ۱۳۲۹ به دنیا آمدم و تحصیلاتم را در هنرستان نارمک پشت سر گذاشتم.
تحصیلات و آموزش موسیقی
از کودکی عاشق موسیقی بودم، به همین دلیل از تحصیل انصراف دادم و به دنبال موسیقی رفتم. یک دوره در تلویزیون بودم و زیر نظر استاد مرتضی حنانه، موسیقی را آموختم.
آن زمان در پایین خیابان ولیعصر زندگی می کردم اما الان در بالای خیابان ولیعصر زندگی می کنم. ظاهرا قسمتم بود که در ولیعصر بمانم.
حمایت خانواده و اساتید
من به شدت از سوی خانواده تشویق می شدم.
از سنین کودکی مثل بچه هایی مانند فرهاد، مهراد و … موسیقی را فرا گرفتم و گروه تاسیس کردم.
بهار بهار تورج شعبانخانی
من بعد از انقلاب هم با خوانندگان زیادی کار کرده ام، از جمله خشایار اعتمادی و نیما مسیحا که در حال حاضر نیز فعالیت دارند.
«بهار بهار» متعلق به مجموعه ای به نام «غزل» سروده محمد علی بهمنی بود.
وقتی کار منتشر شد، آقای ناصر عبداللهی تازه از بندرعباس به تهران آمده بود.
شرکت منتشر کننده آلبوم، کار «بهار بهار» را به عبداللهی داد تا بخواند. با من تماس نگرفتند و حتی ناصر عبداللهی را نمی شناختم.
خداوند او را رحمت کند اما انتقادات زیادی به او وارد شد و می گفتند «این قطعه به صدای تو نمی خورد و صدایت با شعر و ملودی همخوانی ندارد».
رادیو و تلویزیون هنوز هم گاهی اوقات «بهار بهار» را با صدای من پخش می کنند. در مجموع همان طور که گفتم این قطعه متعلق به همان مجموعه «غزل» بود
مطلب پیشنهادی : بیوگرافی حسین عامری خواننده (لامرد)