بیوگرافی شهید ابومهدی المهندس معاون حشد الشعبی را به همراه سوابق شخصی و سیاسی و خانواده و شغل و مبارزات و فرزندان و نحوه شهادت و عکس های جوانی تا ماجرا نحوه به شهادت رساندش را در این بخش از مجله اینترنتی شبناک بخوانید.
بیوگرافی ابومهدی المهندس
ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق در سال ۱۹۵۴ برابر با سال ۱۳۳۲ شمسی در بصره عراق به دنیا آمده و رئیس و فرمانده میدانی شبهنظامیان حشد شعبی بوده که برای نبرد با داعش تشکیل شد
شهادت ابومهدی المهندس
ابومهدی المهندس در کنار سردار شهید قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ در حمله موشکی آمریکا به خودروی حامل وی در نزدیکی فرودگاه بغداد عراق به شهادت رسید.
زندگی شخصی
جمال جعفر ابراهیم ملقب به ابومهدی المهندس متولد سال ۱۹۵۴ بصره از پدری عراقی و مادری ایرانی بود که تحصیلات خود را در رشته مهندسی مخابرات در سال ۱۹۷۷ به اتمام رساند
فعالیت های مبارزاتی
ابومهدی در سال ۱۹۷۷ به حزب الدعوه پیوست.
زمانی که فعالیت حزب الدعوه از سوی صدام ممنوع شد به اهواز در ایران رفت و در یک کمپ، آموزش دید.
او ایران را به سوی کویت ترک کرد و چند سال در منطقه جابریه کویت گذراند و در زمینه سیاسی و امنیتی علیه رژیم صدام فعالیت میکرد.
المهندس در سال ۲۰۰۳ با سرنگونی صدام حسین به عراق بازگشت و به عنوان مشاور امنیتی به اولین نخستوزیر عراق پس از حملهٔ آمریکا، ابراهیم جعفری، خدمت کرد.
در سال ۲۰۰۵ در انتخابات پارلمانی به عنوان نمایندهٔ استان بابل انتخاب شد.
محل تولد و دوران تحصیل
من جمال جعفر محمدعلی آل ابراهیم، متولد سال ۱۹۵۴ در بخش قدیمی بصره هستم.
پدرم به واسطه کارش در مناطق مختلف بصره جابهجا میشد، به همین دلیل من در القرنه متولد شدم و بعدش به ابی الخصیب رفتیم.
تحصیلات ابومهدی مهندس
دبستان و دبیرستان را در بصره گذراندم و در سال ۱۹۷۳ وارد دانشکده فناوری بغداد شدم و سال ۱۹۷۷ هم فارغالتحصیل شدم.
بعد از گذراندن دوره خدمت الزامی، وارد کارخانه عمومی آهن و فولاد بصره شدم و آنجا به عنوان مهندس عمران فعالیت میکردم.
بعدها در رشته علوم سیاسی کارشناسی ارشد و سپس دکترا گرفتم
فعالیت های سیاسی
در زمینه فعالیتهای سیاسی هم در دروه پیشدانشگاهی در حزب الدعوه عضو شدم و دروس مقدماتی حوزه را در حوزه آیتالله العظمی حکیم در بصره گذراندم.
مشخصاً در آغاز دهه ۷۰ میلادی وارد حزب الدعوه شدم، یعن همان موقعی که تحت فشار و حملات شدید بعثیها قرار داشت و در جریان آن حملات رهبران حزب از قبیل شیخ عارف و گروه الهدی اعدام شدند.
وی در مصاحبه ای خود را سرباز سردار سرلشگر شهید قاسم سلیمانی میدانست و روابط بیار صمیمانه ای با هم داشتند و با هم نیز به درجه رفیع شهادت رسیدند